Innovatie & Strategie

Storage
Schelte Wijma

Nieuwer, sneller en uiteindelijk ook goedkoper

DSW Zorgverzekeraar kiest voor flashstorage van Pure Storage

Schelte Wijma © De Beeldredaktie/ Guido Benschop,  De Beeldredaktie/ Guido Benschop
20 april 2017

DSW Zorgverzekeraar is overgestapt naar het gebruik van flashstorage. Dat is op het eerste gezicht duurder dan traditionele storage, maar de besparingen op onderhoud én het enorme snelheidsvoordeel trokken de zorgverzekeraar moeiteloos over de streep.

DSW heeft ruim 600.000 verzekerden in zijn gelederen en groeit elk jaar sterk. De organisatie is overtuigd van het belang van een betrouwbare en geavanceerde automatisering. De ontwikkeling van software houdt de zorgverzekeraar daarom al jaren in eigen hand en richten honderd van de 500 medewerkers zich op applicatieontwikkeling. DSW-medewerkers werken volop volgens agile, Scrum en continous delivery. De belangrijkste omgeving is gebouwd in Microsoft.Net. DSW heeft twee gespiegelde datacenters in Rotterdam en Schiedam.

Op de groei

Er was een tijd dat DSW zijn storage elke vier jaar vernieuwde. Dat betekent wel dat er op de groei gekocht moest worden, want de opslagbehoefte van de zorgverzekeraar groeit elk jaar met zo’n 30 à 40 procent. Drie jaar geleden besloot DSW echter om de twee jaar een deel van de storage te vernieuwen. Toen al werd gekozen voor flashstorage, maar slechts voor een deel van de storagebehoefte. “We stapten toen over op AllFlash van HP, maar alleen voor de productie”, zegt Schelte Wijma, senior systemmanager bij DSW. Sinds afgelopen najaar werkt ook OTA (ontwikkeling, test, acceptatie) met flashstorage.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!