Innovatie & Strategie

Windows
Windows 10 my-people

Nieuwe Windows 10 taakbalk toont favoriete contacten

De vertraagde My People-app zit bij de nieuwe build van Windows 10 Redstone 3.

De 'my people' app in Windows 10 © Microsoft
1 mei 2017

De vertraagde My People-app zit bij de nieuwe build van Windows 10 Redstone 3.

Microsoft gaf eind vorige week build 16184 van Windows 10 vrij in het Insider programma met vooral veel reparaties van bugs, enkele verbeteringen en één nieuwe functie.

De nieuwe functie heet My People. Gebruikers krijgen de mogelijkheid drie favoriete contacten toe te voegen aan de taakbalk zodat er snel contact mee opgenomen kan worden.

Door op de betreffende persoon te klikken openen de communicatie-apps die op de pc zijn geïnstalleerd. Het is mogelijk per persoon een standaard-communicatie-app te kiezen, zodat met aanklikken gelijk de verbinding kan worden opgezet.

In de eerste versie is het maximum aantal contacten dat een gebruiker in de taakbalk kan vastzetten, beperkt tot drie. Dat aantal verandert waarschijnlijk nog.

App was te laat klaar

De app zit al even in de pijplijn. Eigenlijk had Microsoft My People al in Redstone 2 willen hebben, de update die op 11 april officieel uitkwam. Die planning bleek echter te krap, de app was domweg nog niet klaar. Inmiddels is de app in een fase dat de testers uit de Insider groep er hun tanden in kunnen zetten.

Microsoft heeft een volledig overzicht van Build 16184 gepubliceerd als blog.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.