Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Breakout Rooms MS Teams

Nieuwe versie Teams heeft tot 50 breakout rooms

Ook browserversies Teams uitgebreid.

Breakout Rooms MS Teams © Microsoft
11 december 2020

Ook browserversies Teams uitgebreid.

Microsoft kondigt aan dat Teams nu de mogelijkheid biedt om in een bijeenkomst afsplitsingen te maken in deelgroepen. Het gebrek aan deze eigenschap was tot nog toe een belangrijk verschil met concurrenten in videovergadersoftware zoals Zoom en Google Meet.

De komst van breakout rooms (in de Nederlandse versie 'Vergaderruimten' genoemd) was al aangekondigd tijdens de Ignite-gebruikersconferentie en was sindsdien beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers. Nu komt de nieuwe eigenschap voor alle Teams-gebruikers beschikbaar, meldt Microsoft.

Microsoft meldt ook dat de browserversies van Teams in Chromium Edge en in Google Chrome vanaf nu de mogelijkheid hebben een grid van 49 deelnemers te tonen. Daarnaast komt de Together Mode in de browsers beschikbaar die deelnemers aan een videovergadering met behulp van kunstmatige intelligentie plaatst in een gemeenschappelijke virtuele vergaderruimte. Beide eigenschappen waren tot nog toe alleen beschikbaar in de Teams desktop-app.

Organisator zit alleen aan de knoppen

Met de breakout room-optie kan de organisator van de vergadering de deelnemers opsplitsen in maximaal 50 deelsessies, bijvoorbeeld voor het in kleine groepjes uitwerken van ideeën of het maken van opdrachten in een onderwijssituatie. De verdeling kan handmatig gebeuren, maar het systeem kan ook automatisch deelnemers plaatsen in de deelsessies. Tijdens de sessie kan de organisator deelnemers aan andere vergaderruimtes toewijzen. De organisator heeft ook de controle over wanneer groepen weer terugkomen in de hoofdvergadering. De organisator kan alleen gebruik maken van de eigenschap via de Teams desktop-app en moet deze aan het begin van de bijeenkomst aanmaken. Deelnemers aan de vergadering kunnen wel gebruik maken van browserversies van Teams.

Deelnemers kunnen niet zelf een break out room opzetten. In het geval van een zakelijke vergadering of les is dat doorgaans niet nodig maar als videovergaderen wordt gebruikt voor virtuele borrels of netwerk-evenementen, kan een break out-mogelijkheid een goede vervanging zijn voor een kort privé-gesprek. Bijvoorbeeld Google Meet en Zoom hebben wel al de mogelijkheid voor deelnemers om zelf een breakout-ruimte te kiezen.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Ron J. Buitenhuis 14 december 2020 15:24

COVID-19 heeft de Microsoft ontwikkelingen van het MS Teams product aardig in de stroomversnelling gekregen... Vandaag de dag kijkend naar de diverse Microsoft marketing uitingen zien we ook de Power-APP & BI publiciteitsmotor op volle toeren draaien! Microsoft begrijpt als geen ander dat ook "Never waist a good crisis" hier van toepassing is. Ook voor kleinere MKB ondernemingen (helaas veel koud watervrees) zijn er goede toepassingsmogelijkheden... mis hier nog wel in Nederland de roep om Power-APP handjes?
We kunnen nou eenmaal niet allemaal in de Enterprise werkzaam zijn...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.