Nieuwe variant van Apples iOS op komst

25 november 2010
Apple heeft naar verluidt een volgende versie van zijn iOS voor de iPhone en de iPad op de planning staan voor midden december. Die versie is vooral van belang voor uitgevers van kranten en tijdschriften en anderen die hun waren via de iPad en iPhone op abonnementsbasis willen slijten.

De website Macstories meldt dat Apple binnenkort de mogelijkheid opent om herhalingsaankopen binnen een app te ondersteunen. Waarschijnlijk zit daar ook een push-functie aan vast waarmee de uitbaters achter de app de inhoud van hun app voor abonnees kunnen verversen.

Die functionaliteit vergt volgens de bronnen van Macstories nieuwe application programming interfaces  in iOS. Die vormen dan ook de hoofdmoot van de extra’s in  iOS 4.3. Daarnaast zouden er enige problemen in iOS 4.2 opgelost worden, waaronder problemen met de ondersteuning van bepaalde apps door Airplay.

Volgens Macstories houdt de publicatie van een nieuwe versie zo kort nadat er een update is uitgebracht – iOS 4.2 verscheen deze week – verband met de plannen van News Corp om een krant speciaal voor de iPad uit te brengen. Deze Daily zou begin 2011 op de markt moeten komen.

News Corp is al drie maanden bezig een nieuwsredactie op te bouwen die uiteindelijk 100 man zal tellen, vertelde topman Rupert Murdoch in een interview met Fox Business. News Corp wil rond de Kerst met proeven met zijn iPad-krant beginnen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.