Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe topman KPN heet Joost Farwerck

Een dag nadat Dominique Leroy werd afgeschreven als voorzitter van de Raad van Bestuur heeft KPN een nieuwe topman benoemd. Joost Farwerck gaat het bedrijf leiden.
Joost Farwerck
© KPN
KPN

De benoeming van Farwerck gonsde gisteren al rond, samen met de naam van Jan-Kees de Jager. Nu is bekend geworden dat laatstgenoemde opstapt als CFO. Hij wordt vervangen door Chris Figee, die komt van verzekeringsbedrijf ASR.

Sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra hanteerde Farwerck al tijdelijk de voorzittershamer. Farwerck is sinds 2014 al operationeel directeur. Hij zal de rol van bestuursvoorzitter nu definitief op zich nemen.

De Jager gaat internationaal

Jan Kees de Jager legt per 1 maart zijn functie neer.  De oud-minister was sinds 2014 de financieel directeur bij KPN. De Jager wil zich nu gaan toeleggen op internationale ondernemerskansen.

KPN breidt verder de top van de onderneming uit met vier nieuwe bestuurders: Marieke Snoep, Jean Pascal van Overbeke, Babak Fouladi en Hilde Garssen. Het bedrijf wil zo soepeler kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen in technologie en personeel.

Farwerck krijgt voor zijn rol als topman een jaarsalaris van 875.000 euro. Figee staat straks voor 675.000 euro op de loonlijst. Nieuwbakken bestuurders Marieke Snoep, Jean Pascal van Overbeke en Babak Fouladi krijgen per jaar 650.000 euro overgemaakt. Het basissalaris van Hilde Garssen is 500.000 euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in