Loopbaan

Carriere
Joost Farwerck

Nieuwe topman KPN heet Joost Farwerck

CFO Jan Kees de Jager vertrekt.

Joost Farwerck © KPN
1 oktober 2019

CFO Jan Kees de Jager vertrekt.

Een dag nadat Dominique Leroy werd afgeschreven als voorzitter van de Raad van Bestuur heeft KPN een nieuwe topman benoemd. Joost Farwerck gaat het bedrijf leiden.

De benoeming van Farwerck gonsde gisteren al rond, samen met de naam van Jan-Kees de Jager. Nu is bekend geworden dat laatstgenoemde opstapt als CFO. Hij wordt vervangen door Chris Figee, die komt van verzekeringsbedrijf ASR.

Sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra hanteerde Farwerck al tijdelijk de voorzittershamer. Farwerck is sinds 2014 al operationeel directeur. Hij zal de rol van bestuursvoorzitter nu definitief op zich nemen.

De Jager gaat internationaal

Jan Kees de Jager legt per 1 maart zijn functie neer.  De oud-minister was sinds 2014 de financieel directeur bij KPN. De Jager wil zich nu gaan toeleggen op internationale ondernemerskansen.

KPN breidt verder de top van de onderneming uit met vier nieuwe bestuurders: Marieke Snoep, Jean Pascal van Overbeke, Babak Fouladi en Hilde Garssen. Het bedrijf wil zo soepeler kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen in technologie en personeel.

Farwerck krijgt voor zijn rol als topman een jaarsalaris van 875.000 euro. Figee staat straks voor 675.000 euro op de loonlijst. Nieuwbakken bestuurders Marieke Snoep, Jean Pascal van Overbeke en Babak Fouladi krijgen per jaar 650.000 euro overgemaakt. Het basissalaris van Hilde Garssen is 500.000 euro.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Don van Riet (oud KPN strateeg) 01 oktober 2019 11:30

Klopt met mijn voorspelling van gisteren (op een typefoutje in Farwerck zijn naam na). Je hoeft immers geen voorkennis te bezitten om juiste voorspellingen over de KPN top te doen :-D on

In ieder geval is hij net als Eelco eerder een volhouder, want dit was kennelijk zijn derde sollicitatie naar deze plek. Dat betekent ook een stuk onverzettelijkheid t.a.v. het opheffen van allerlei KPN merken, ons geliefde XS4ALL incluis

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.