Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe TekkieWijzer toont routekaart naar passende IT-baan

Nederland heeft meer IT'ers nodig, maar aan zo'n carrière beginnen kan best uitdagend zijn. Voor omscholers kan het bijvoorbeeld lastig zijn om te bepalen welke rol bij hen past en waar hun kwaliteiten liggen. TekkieWijzer - een nieuw initiatief van TekkieWorden, FutureNL, iamprogrez en Rabobank Foundation - hoopt omscholers daar meer inzicht in te bieden.
Programmeren in Swift
© Apple
Apple

TekkieWijzer is een gratis online assessment waarmee deelnemers kunnen vaststellen welke IT-banen en -opleidingen bij hen passen. Na het doorlopen van het assessment krijgen ze een eigen techprofiel, waar een routekaart naar relevante studies en banen is gekoppeld. Op die manier hopen de initiatiefnemers onbegrip over welke IT-banen er bestaan weg te nemen.

"Als je niet weet wat je niet weet op het gebied van de IT-arbeidsmarkt, mis je kansen. Met de TekkieWijzer kom je erachter welk type tekkie in jou schuilgaat, en welke banen en tech-studies daarbij horen. Op deze manier maken we de techwereld toegankelijk voor iedereen en tegelijkertijd worden vooroordelen over werken in tech ontkracht”, vertelt Floor Vink, Projectmanager TekkieWorden.

Later dit jaar volgt er nog een uitbreiding waarmee leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de huid van een IT'er kunnen kruipen. Kinderen kunnen zo ontdekken wat zij met tools kunnen doen en waar ze benodigde kennis kunnen opdoen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in