Loopbaan

Carriere
Belastingdienst

Nieuwe tech en (bij)scholing moeten IT’ers naar Belastingdienst lokken

Belastingdienst verplaatst werkplek naar de cloud.

Een kantoor van De Belastingdienst in Leeuwarden. © Flickr/Wikimedia Commons. Marvin Jansen van der Sligte
15 oktober 2020

ICT speelt bij de Belastingdienst een grote rol, maar flexibel is het huidige landschap nog niet. Om daar verandering in te brengen, wordt het ICT-landschap vernieuwd en verbeterd. Daarbij kijkt de overheidsorganisatie ook naar de werkplek. Want zonder aantrekkelijke werkplek geen IT’ers, en zonder IT’ers geen ICT-landschap.

Het huidige ICT-landschap van de Belastingdienst is op een aantal punten verouderd en gefragmenteerd, schreven staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen van Financiën in september aan de Tweede Kamer. “Daardoor wordt er te veel tijd besteed aan onderhoud, waardoor er weinig ruimte is voor vernieuwing, nieuwe wet- en regelgeving en een betere dienstverlening.”

De Belastingdienst werkt dan ook al enige tijd aan vernieuwing van dat landschap, vertelt CTO Jan Polkerman. Daarmee wordt de Belastingdienst ook aantrekkelijker voor IT’ers, meent hij. “We gebruiken de nieuwste producten die er zijn. Document management, case management, robotic process automation, kunstmatige intelligentie. Dat trekt mensen aan, merken we.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!