Loopbaan

Carriere
virtual reality

Nieuwe tech-banen meest in trek in 2017

Specialisten op het gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen voeren de lijst aan met meest gewilde professionals vanaf volgend jaar.

14 december 2016

Uit een overzicht van het Bureau of Labor Statistics in de VS van de meest gevraagde professionals in 2017 en verder, blijkt dat IT'ers die zich hebben gespecialiseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen als virtual reality, augmented reality Internet of Things (IoT)en cognitive computing de banen voor het uitkiezen hebben.

De IT-sector breidt momenteel niet alleen uit, maar is aan het exploderen, meldt Network World. Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen stijgt de vraag naar goed opgeleide IT-specialisten razendsnel. Volgens het Bureau of Labor Statistics groeit de werkgelegenheid voor IT-beroepen tot 2024 met maar liefst 12 procent. Dat is meer dan welke andere beroepsgroep dan ook. Het bureau verwacht dat er tussen 2014 en 2024 zo'n 500.000 IT-banen zijn bijgekomen in de technologie. Professionals die beschikken over de nieuwste en meest gevraagde IT-skills zien hun salaris het hardst groeien. Nog niet eerder zag het Bureau of Labor Statistics de IT-salarissen zo hard stijgen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!