Loopbaan

Carriere
vergrootglas

Nieuwe studie forensische ICT in Leiden

Studie forensische ICT speelt in op groeiende behoefte.

© AG Connect
20 april 2009

Studie forensische ICT speelt in op groeiende behoefte.

De Hogeschool Leiden begint komend studiejaar een nieuwe richting forensische ICT. De hogeschool zegt hiermee in te spelen op een groeiende behoefte aan digitaal forensisch onderzoek.

Behoefte IT-deskundigen opsporen fraude
De nieuwe studierichting gaat over zaken als rechercheren, recht, ethiek, integriteit en omgaan met conflicten. De opleiding wordt opgezet in nauwe samenwerking met het ‘werkveld’. Volgens de Hogeschool Leiden zit de maatschappij te springen om deskundigen die fraude kunnen opsporen met specifieke software, rechtsgeldige bewijzen kunnen verzamelen en bedrijven kunnen helpen computerfraude snel te ontdekken en zich ertegen te beschermen.

Oplossen computercriminaliteit
De Hogeschool Leiden organiseert op 23 april ’s avonds om half acht een informatiebijeenkomst voor scholieren waar uitleg wordt gegeven over de nieuwe studierichting. De bijeenkomst is bedoeld voor alle toekomstige studenten die geïnteresseerd zijn in het oplossen, bestrijden en voorkomen van computercriminaliteit, zoals internet- pinpas- en identiteitsfraude, oplichting van banken en verzekeringen en beursfraude. Vier deskundigen geven uitleg: een digitale rechercheur, een bedrijfsrechercheur, een fraudeofficier van het Openbaar Ministerie en een student die stage loopt bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, kortweg FIOD.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.