Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe studie forensische ICT in Leiden

De Hogeschool Leiden begint komend studiejaar een nieuwe richting forensische ICT. De hogeschool zegt hiermee in te spelen op een groeiende behoefte aan digitaal forensisch onderzoek.
zoeken
© AG Connect
AG Connect

Behoefte IT-deskundigen opsporen fraude
De nieuwe studierichting gaat over zaken als rechercheren, recht, ethiek, integriteit en omgaan met conflicten. De opleiding wordt opgezet in nauwe samenwerking met het ‘werkveld’. Volgens de Hogeschool Leiden zit de maatschappij te springen om deskundigen die fraude kunnen opsporen met specifieke software, rechtsgeldige bewijzen kunnen verzamelen en bedrijven kunnen helpen computerfraude snel te ontdekken en zich ertegen te beschermen.

Oplossen computercriminaliteit
De Hogeschool Leiden organiseert op 23 april ’s avonds om half acht een informatiebijeenkomst voor scholieren waar uitleg wordt gegeven over de nieuwe studierichting. De bijeenkomst is bedoeld voor alle toekomstige studenten die geïnteresseerd zijn in het oplossen, bestrijden en voorkomen van computercriminaliteit, zoals internet- pinpas- en identiteitsfraude, oplichting van banken en verzekeringen en beursfraude. Vier deskundigen geven uitleg: een digitale rechercheur, een bedrijfsrechercheur, een fraudeofficier van het Openbaar Ministerie en een student die stage loopt bij de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, kortweg FIOD.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in