Loopbaan

Carriere
programmeren

Nieuwe programmeeropleiding Winc Academy van start

Winc Academy laat studenten achteraf met salaris voor studie betalen.

© CC0 - Pixabay,  Free-Photos
30 september 2019

Winc Academy laat studenten achteraf met salaris voor studie betalen.

Nederland kent een nieuwe programmeeropleiding, speciaal gericht op mensen die zich willen laten omscholen tot developer. Het gaat om Winc Academy, waar vandaag de eerste studenten aan de opleiding zijn begonnen. Bijzonder is dat de studenten de kosten voor de opleiding pas achteraf betalen van hun salaris. 

De studenten moesten voor ze konden beginnen eerst een minicursus afronden en een assessment doorlopen. De assessment - die uit een reeks online testen bestaat - is door de Winc Academy zelf opgezet, om vast te stellen of iemand wel geschikt is voor een baan als programmeur.

Via de minicursus kunnen studenten zelf ervaren wat ze van programmeren en de manier van lesgeven van de Winc Academy vinden. De Winc Academy heeft namelijk alleen een kennismaking op locatie in Amsterdam. Daarna volgen de studenten de zesweekse opleiding vanuit huis. 

"Onze kandidaten weten daardoor bij aanvang dat de opleiding én het programmeursvak bij hen passen", vertellen oprichters Carla Snepvangers en Marijn Pijnenborg. Beide vrouwen hebben een ondernemersverleden. Snepvangers was mede-oprichter van diverse bedrijven, waaronder Niehe Media en ACE Concepts + Events. Pijnenborg is de oprichter van onder meer Funda, auto.nl en Mannenmedia.

Met de Winc Academy hopen ze onontdekt programmeertalent in Nederland aan te boren. Daarbij gaat het onder meer om talen als JavaScript en HTML 5 en React. 

Omscholen naar front end developer

De studenten leren in zes weken tijd programmeertalen en -vaardigheden kennen, aan de hand van "het beste materiaal dat er online wereldwijd te vinden is" en leerdoelen die in samenspraak met het bedrijfsleven zijn opgesteld. De studenten krijgen 's ochtends hulp van ervaren vakdocenten, en werken daarna samen aan hun opdrachten.

Op die manier worden de studenten klaargestoomd voor een baan als front end developer. De vaardigheden breiden de studenten verder uit in de praktijk, door bij grote en kleinere werkgevers aan de slag te gaan. Het lesgeld wordt achteraf pas betaald, via het salaris dat de studenten dan verdienen. 

Na een half jaar moeten de studenten een volwaardige developer zijn, zo belooft de Winc Academy. 

Tweede lichting volgt snel

De eerste groep studenten is vandaag van start gegaan met de opleiding. Maar er volgt al snel een tweede lichting studenten. Op 2 december gaat de volgende groep studenten van start. Volgens de Winc Academy zelf stromen daar nu al aanmeldingen voor binnen. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.