Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe KPN-CEO onder druk door Belgische bonden

Belgische vakbonden eisen dat telecombedrijf Proximus per direct alle contacten verbreekt met topvrouw Dominique Leroy, nu ze is voorgedragen als hoogste bestuurder van KPN. De bonden vrezen dat ze het Belgische telecombedrijf in slechte staat zal achterlaten, om vanuit Nederland een "telecomaanval op België te lanceren".
Proximus-CEO Dominique Leroy
© Proximus
Proximus

De oproep staat in een open brief aan de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck. De bonden hebben het schrijven op het hoofdkantoor van Proximus afgeleverd. Op de achtergrond speelt een reorganisatie die Leroy eerder dit jaar aankondigde. Daarbij zullen 1900 banen verdwijnen, terwijl er 1250 nieuwe werknemers worden aangenomen.

Reorganisatiezorgen

Vakbond ACV vindt de huidige informatie over de reorganisatie te vaag. Dat Leroy in december de overstap naar KPN maakt, bewijst volgens de bond dat achter het plan niet de juiste bedoelingen zitten. Volgens een andere bond, ACOD, bemoeilijkt het aanstaande vertrek van Leroy onderhandelingen over de reorganisatie.

Aan de kant van KPN stapt huidig CEO Maxim Ibarra per 30 september op. Daarmee ligt er een tussenperiode van twee maanden dat het Nederlandse bedrijf formeel CEO-loos is. Tot het aantreden van Leroy op 1 december neemt COO Joost Farwerck enkele bestuurstaken over: namelijk die van Voorzitter van de Raad van Bestuur en Executive Committee. KPN meldt dat hij deze rol zal vervullen naast zijn bestaande rol als COO.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in