Management

Carriere
KPN-hoofdkantoor

Nieuwe KPN-CEO nog niet in zicht

KPN iets positiever over winstverwachting, maar geen nieuws over opvolger voor plots opstappende CEO.

© KPN
24 juli 2019

KPN iets positiever over winstverwachting, maar geen nieuws over opvolger voor plots opstappende CEO.

Telecomconcern KPN is iets positiever gestemd over zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf denkt nu dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar bescheiden zal toenemen, terwijl eerder werd gezegd dat het resultaat in lijn zou liggen met vorig jaar. Ondertussen heeft het nog geen nieuwe CEO om aan te kondigen nu.

Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat van 594 miljoen euro in de boeken gezet. Dat is een stijging van 3,6 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Daarbij heeft het bedrijf geprofiteerd van kostenbesparingen en ingrepen om de organisatie te versimpelen en te digitaliseren. De omzet is met meer dan 3 procent ingezakt tot 1,36 miljard euro. De oorzaak daarvoor is de aanhoudend felle concurrentie op de mobiele en op de zakelijke markt. De nettowinst voor het tweede kwartaal van dit jaar is uitgekomen op 128 miljoen euro.

Koers uitgezet

KPN heeft bij de bekendmaking van de financiële resultaten geen nieuws gemeld over een opvolger voor CEO Maximo Ibarra. Die topman liet in juni weten per eind september terug te keren naar zijn thuisland Italië vanwege "dringende familiaire redenen". Zijn vertrek kwam als een verrassing op de financiële markten én voor KPN zelf. Ibarra gaat aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, die enkele maanden eerder al naar hem lonkte.

Bij de bekendmaking vorige maand van Ibarra's vertrek heeft KPN gezegd niet te zullen tornen aan de door hem uitgezette strategie. Dit zou dus ook het opslokken van de tegendraadse internetprovider XS4ALL betreffen. Ibarra heeft nu in een toelichting op de resultaten gesproken van solide winstgroei met goede vooruitgang bij het uitvoeren van de strategie. De bestuursvoorzitter zei vertrouwen te hebben dat hij KPN in capabele handen achterlaat. Een beoogde opvolger, of een shortlist van mogelijke kandidaten, is nu nog niet bekend.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.