Nieuwe ICT-systeem CWI positief beoordeeld

11 augustus 2006

De Inspectie Werk en Inkomen (IWI) vindt dat CWI met het invoeren van een nieuw ICT-systeem, Sonar, een belangrijke stap heeft gezet om de dienstverlening te verbeteren. CWI-medewerkers kunnen informatie eraan toevoegen en eruit halen, maar ook werkzoekenden en medewerkers van UWV en sociale diensten kunnen via elektronische diensten op het systeem aansluiten. 

De ervaringen met dit nieuwe systeem kunnen goed van pas komen bij de ontwikkeling van het digitale klantdossier. Dit concludeert IWI in het vandaag verschenen rapport 'Het CWI-systeem Sonar in de praktijk'. Werkzoekenden kunnen tegenwoordig via internet de gegevens invoeren voor een uitkeringsaanvraag. Deze informatie komt vervolgens automatisch in het CWI-systeem Sonar. Dat maakt het gesprek bij de CWI-vestiging overigens niet overbodig, maar het kan wel efficiënter verlopen. De CWI-adviseur kan meer tijd besteden aan arbeidsbemiddeling omdat hij minder administratie heeft te doen, aldus IWI. 

Met Sonar kunnen de adviseurs van CWI gemakkelijk informatie over cliënten delen. Het gaat om gestructureerde statusinformatie: klantgegevens over werk en over de aanvraag van de uitkering. Ook medewerkers van sociale diensten en van UWV kunnen een deel van de informatie raadplegen via elektronische koppelingen van systemen. Sonar is gebouwd door Ordina (system integrator), met Siebel (CRM-software) en IBM (inrichting van dat pakket). Het heeft drie hoofdfuncties: registratie van werkzoekenden en uitkeringsaanvragen (werk- en uitkeringsintake), bemiddelingsondersteuning (met koppeling naar vacaturesysteem) en communicatie met ketenpartners UWV en sociale diensten. 

Aan de ontwikkeling en implementatie van Sonar, die vorig najaar werd afgerond, was drie en half jaar gewerkt. In totaal heeft het Sonarprogramma 25 miljoen euro gekost. (Peter Lievense) 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!