Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe ethernetstandaard gaat naar 800 Gbps

Het 25 Gigabit Ethernet Consortium werd in juli 2014 opgericht om standaarden te ontwikkelen van de toen nog zeer vooruitstrevende datatransportsnelheden van 25, 50 en 100 Gbps. Gisteren presenteerden de leden de specificaties voor een volgende fase: 800 Gbps.
ethernet
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

De naam 25 Gigabit Ethernet Consortium steekt daar wat dunnetjes bij af. Daarom heeeft het bestuur besloten de naam te veranderen in het meer tijdloze Ethernet Technology Consortium.

De initiatiefnemers in 2014 waren Arista, Broadcom, Google, Mellanox Technologies en Microsoft. Inmiddels hebben zich daar zo'n 40 belanghebbenden bij aangesloten. De specificaties voor de 25 Gbps standaard waren in september 2015 klaar. Eind juni 2016 volgde de specs voor 50 Gbps.

Specs 800Gbps gereed

Fast forward naar maart 2020 beschrijft nu de eerste draft van de 800Gbps-specificaties het gebruik van acht 106 Gbps kanalen (lanes) waarmee een enkel MAC (Media Access Control) die 800 Gbps aankan, data kan versturen via twee a Clause 119 PCSs (400G) die daartoe licht gewijzigd zijn.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste producten verschijnen met deze specificaties. Doorgaans is er een van de consortiumleden die de eerste wil zijn en kosten nog moeite spaart om zijn klanten te bedienen, maar ook alle praktische problemen moet oplossen. Vervolgens komen de andere enige tijd later wanneer de definitieve specs zijn uitgekristalliseerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in