Innovatie & Strategie

Netwerken
ethernet

Nieuwe ethernetstandaard gaat naar 800 Gbps

25 Gigabit Ethernet Consortium verandert achterhaalde naam.

© CC0 - Pexels.com Brett Sayles
7 april 2020

25 Gigabit Ethernet Consortium verandert achterhaalde naam.

Het 25 Gigabit Ethernet Consortium werd in juli 2014 opgericht om standaarden te ontwikkelen van de toen nog zeer vooruitstrevende datatransportsnelheden van 25, 50 en 100 Gbps. Gisteren presenteerden de leden de specificaties voor een volgende fase: 800 Gbps.

De naam 25 Gigabit Ethernet Consortium steekt daar wat dunnetjes bij af. Daarom heeeft het bestuur besloten de naam te veranderen in het meer tijdloze Ethernet Technology Consortium.

De initiatiefnemers in 2014 waren Arista, Broadcom, Google, Mellanox Technologies en Microsoft. Inmiddels hebben zich daar zo'n 40 belanghebbenden bij aangesloten. De specificaties voor de 25 Gbps standaard waren in september 2015 klaar. Eind juni 2016 volgde de specs voor 50 Gbps.

Specs 800Gbps gereed

Fast forward naar maart 2020 beschrijft nu de eerste draft van de 800Gbps-specificaties het gebruik van acht 106 Gbps kanalen (lanes) waarmee een enkel MAC (Media Access Control) die 800 Gbps aankan, data kan versturen via twee a Clause 119 PCSs (400G) die daartoe licht gewijzigd zijn.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste producten verschijnen met deze specificaties. Doorgaans is er een van de consortiumleden die de eerste wil zijn en kosten nog moeite spaart om zijn klanten te bedienen, maar ook alle praktische problemen moet oplossen. Vervolgens komen de andere enige tijd later wanneer de definitieve specs zijn uitgekristalliseerd.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.