Beheer

Security
clouds

Nieuwe cloudbeveiliging pas na 5 jaar breed gebruikt

Hype Cycle Cloud Security van Gartner

13 september 2017

Hype Cycle Cloud Security van Gartner

Nieuwe geavanceerde beveiligingstechnologieën voor de cloud zijn weliswaar ruimschoots voorhanden, maar worden nog maar weinig gebruikt. Het kost 5 jaar voordat die goed zijn ingeburgerd.

Dat concludeert Gartner in zijn Hype Cycle for Cloud Security.

Door de sterke toename van het cloudgebruik is er veel meer interesse in het beveiligen van data, applicaties en workloads waarmee in een cloud computing-omgeving wordt gewerkt. Over nieuwe, vaak zeer geavanceerde beveiligingstechnologieën wordt wel zeer enthousiast gedaan, maar slechts een minderheid gebruikt die al. Volgens Gartner duurt het zeker 5 jaar voordat die ook breed gebruikt worden. Daarbij gaat het nu vooral om data loss protection voor mobiele apparatuur, sleutelbeheer-as-a-service en software-defined perimeter.

Technologieën die al een tijdje beschikbaar zijn en waarvan Gartner voorziet dat ze binnen 2 jaar veel meer gebruikt zullen worden, zijn: disaster recovery-as-a-service en private cloud computing.

Van data loss protection en infrastructure-as-a-service container encryption verwacht Gartner ook dat ze binnen 2 jaar in zeer veel organisaties gebruikt zullen worden.

Technologieën die inmiddels wel alom gebruikt worden zijn tokenization, high-assurance hypervisors en application security-as-a-service en identity-proofing services.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.