Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe alliantie wijst klant op lock-in grote softwaresuites

Een groep e-commerceleveranciers van deeloplossingen heeft zich verenigd om zo een ecosysteem te creëren dat de concurrentie aangaat met de traditionele softwaresuites. De partijen hebben de MACH alliance opgericht, die staat voor microservices en api-first, cloud-native SaaS en headless. Leveranciers die software leveren die aan deze voorwaarden voldoet, kunnen zich hierbij aansluiten.
online winkelen
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Binnen de e-commerce zijn honderden SaaS-bedrijven die een specifiek bedrijfsprobleem oplossen. Hoewel die deeloplossingen met elkaar integreren en een opdrachtgever dezelfde – en volgens de leveranciers vaak betere – oplossing bieden dan een volledige suite, kiezen klanten toch regelmatig voor een grote suite. Volgens de leveranciers van deeloplossingen missen de traditionele softwaresuites openheid en flexibiliteit in het ontwerp en dat heeft vender lock-in tot gevolg.

“In een suite is alles geïntegreerd, denkt de klant. Onze software integreert ook met andere partijen, maar dat is aan de voorkant misschien niet altijd even zichtbaar. In het verleden trokken we ook al gezamenlijk op. Door middel van deze MACH alliance laten we dat ook aan de markt zien”, zegt Auke van Urk, CTO van Valtech. Hij is lid van de adviesraad van de MACH alliance. Valtech is samen met Commercetools, Contentstack en EPAM Systems de initiatiefnemer van deze alliantie.

Integreren

Inmiddels zijn er veertien partijen aangesloten bij de alliantie en wordt gesproken met meer. De alliantie wil onder andere de technische kennis over MACH delen, ze wil best practices laten zien hoe je naar een MACH-architectuur overstapt en evenementen organiseren. Ook wordt gewerkt aan één ecosysteem en worden afspraken gemaakt over hoe de software het beste met elkaar kan integreren. Volgens Van Urk zijn al voor de start van de alliantie voorbeelden te noemen van partijen die de samenwerking met elkaar zochten.

De alliantie wordt opgericht door de leveranciers van specifieke oplossingen, maar staat ook open voor suiteleveranciers, zegt Van Urk. “Er is een lijst van criteria opgesteld waaraan leden moeten voldoen.” Dat zijn uiteraard MACH-criteria en gebaseerd op microservices, aPI-first, cloud-native en headless. “Als een suiteleverancier in de toekomst aan die criteria voldoet, is hij zeker welkom.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in