Nieuw netwerkopslagalgoritme bespaart ruimte en energie

16 september 2008
De ontwerpers van een nieuw opslagsysteem claimen een energiebesparing van 80 procent te bereiken ten opzichte van traditionele systemen.
Het product komt van Greenbytes, een startersbedrijf uit Rhode Island dat het deze week introduceerde. De belangrijkste besparing komt doordat dubbele bestanden gelijk worden gewist, de gegevens voor opslag worden gecomprimeerd en de schijven in rust snel in een slaapstand kunnen worden gezet. 

Het systeem maakt gebruik van een SunFire 4540 systeem van Sun Microsystems. De software draait op het OpenSolaris besturingssysteem en aangepast ZFS bestandssysteem van Sun.

Het compressiealgoritme brengt de omvang van de bestanden gemiddeld tot de helft terug. De software zorgt er bovendien voor dat gerelateerde data bij elkaar op dezelfde schijf worden geplaatst zodat schijven niet onnodig uit de slaapstand hoeven komen.

Het bedrijf vult het Sun-systeem aan met twee 32 Gbyte flashdrives als extra werkgeheugen voor de zoekfunctie. Dit zoekalgoritme heeft namelijk een hogere I/O dan de harde schijven van de SunFire 4540 aankunnen.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.