Management

Cloud

Nieuw in Azure: HD opsturen

5 november 2013
Microsoft kondigde gisteren weer een aantal vernieuwingen in cloudservice Windows Azure aan. Er kan nu ook wat bij Google en Amazon al was ingevoerd: harddisks verschepen naar Microsoft, in plaats van de data te uploaden.

Hoe snel de verbinding ook is, als het om Big Data gaat neemt uploaden naar de cloud flink wat tijd in beslag. Daarom is het nu mogelijk om harde schijven naar Microsoft te verschepen, met data of met ruimte voor data die in Azure zijn opgeslagen. Microsoft stelt wel wat eisen: het moet om 3,5 inch SATA II disks gaan in NTFS-formaat die versleuteld zijn met Microsoft BitLocker. Als daaraan voldaan is, kunnen tot 10 harde schijven tegelijk aan Microsoft worden aangeboden. De prijs van de service is nog niet bekend, maar bij concurrenten Google en Amazon kost die vanaf 80 dollar.

Daarnaast zijn nog flink wat andere veranderingen aangekondigd, waarvan een overzicht te vinden is op het blog van Microsofts Scott Guthrie. In het oog springen een vereenvoudiging van de interface voor virtual machines, integratie met de analyse- en prestatiecontroletool New Relic, ondersteuning voor het WebSocket-protocol dat full-duplex communicatiekanalen toestaat over een enkele TCP-verbinding en debuggen op afstand met Visual Studio 2013. En mocht dit alles het gebruik van Azure een beetje té aantrekkelijk maken, dan geeft Microsoft een seintje als de rekening een tevoren afgesproken bedrag dreigt te bereiken.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.