Beheer

Security
Houdt spam en phishing buiten de deur

Nederlandse phishing-afweer van nucleair kaliber

Veilig communicatieplatform voor de nucleaire top van 2014 is nu ook beschikbaar voor bedrijven.

17 januari 2019

Online communicatie is verre van veilig. Toch realiseren veel organisaties zich niet dat kwaadwillenden eenvoudig bij zowel hun interne als externe communicatiemiddelen kunnen. Bas Smit, oprichter van Kryb, claimt met zijn platform een communicatiemiddel te hebben gemaakt dat veiligheid als uitgangspunt neemt. Saillant detail: hij ontwikkelde het platform voor de communicatie tussen wereldleiders en hun gevolg tijdens de Nucleair Security Summit dat in 2014 in Nederland plaatsvond.

Smits beveiligde jarenlang communicatiestromen voor politie en inlichtingendiensten. In de aanloop naar de Nucleaire Security Summit – in 2014 door Nederland georganiseerd en in Den Haag gehouden – constateerde hij dat niemand had nagedacht over een veilige manier van communiceren. “Iedere wereldleider was destijds in Nederland, van Obama tot Merkel en van Macron tot de Russische minister van Buitenlandse Zaken."

"Zij worden goed beveiligd en ook hier in Nederland hadden we alles uit de kast getrokken met mariniers met alle bijstand, inlichtingendiensten, observaties, marechaussee en noem maar op. Het was een van de grootste operaties in Nederland tot dan toe op veiligheidsheidsgebied. Maar ik zag dat niemand had nagedacht over verbindingen en communicatie.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!