Management

Outsourcing
Nederlandse IT-outsourcingsmarkt stabiliseert

Nederlandse IT-outsourcingsmarkt stabiliseert

Grote partijen hebben inmiddels wel alles uitbesteed.

29 maart 2018

Bedrijven kiezen er steeds minder vaak voor om meer IT-werkzaamheden uit te besteden dan voorgaande jaren. De groei van IT-sourcing vlakt af. Dit blijkt uit de IT Outsourcing Study 2018 van adviesbureau Quint Wellington Redwood en onderzoeksbureau Whitelane waarover AG Connect als eerste publiceert.

Van de 200 ondervraagden zegt 42 procent meer te willen gaan outsourcing dan twee jaar eerder. Voorgaande jaren was dit percentage rond de vijftig procent, zegt Alex van den Bergh, bij Quint Wellington Redwood verantwoordelijk voor de adviesdienstverlening op gebied van IT-outsourcing. Hij is niet verbaasd over de afvlakking van het groeipercentage. “Ik wist dat het ging gebeuren, maar niet wanneer het zou zijn.”

Grote organisaties hebben inmiddels alles wel uitbesteed, zegt Van den Bergh. “Middelgrote bedrijven zijn goed op weg. Al zijn er een paar segmenten waar uitbesteding nog niet zo vaak plaatsvindt, de zorg bijvoorbeeld. En in het midden- en kleinbedrijf zie je twee uitersten: bedrijven zonder legacy – die weten bij wijze van niet eens wat hosting is, want werken al vanaf het begin in de cloud – en bedrijven die nog vastzitten in oude pakketten en serverkasten.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!