Innovatie & Strategie

Artificial Intelligence
AI

Nederlandse AI Coalitie ‘overweldigd door interesse na lancering’

Concrete plannen van de coalitie en overheid zijn nog niet bekend.

AI © Wikimedia,  Alejandro Zorrilal Cruz
25 oktober 2019

De Nederlandse AI Coalitie lanceerde op 8 oktober met 65 partners. Drie weken later zijn dat er al meer dan 150, zegt coalitiestrateeg Kees van der Klauw. “We zijn overweldigd door de interesse”. Concrete plannen laten nog op zich wachten.

Nederlandse bedrijven en andere organisaties, verenigd in de Nederlandse AI Coalitie, willen de komende zeven jaar ruim 1 miljard euro investeren in AI-projecten. Dat is 150 miljoen euro per jaar. De coalitie bestaat uit meer dan 65 partijen, waaronder KPN, Booking.com, Ahold Delhaize en KLM. Ook techreuzen als Microsoft, IBM en Google hebben hun medewerking toegezegd, net als diverse ministeries, de gemeente Amsterdam en de politie. Ook een aantal Nederlandse hogescholen en universiteiten doen mee, waaronder de Hogeschool van Amsterdam, TU Delft en TU Eindhoven.

Nog geen concreet nieuws te melden

Bij de lancering van de coalitie, op 8 oktober, werd beloofd dat veel deelnemende organisaties in de komende dagen en weken met meer informatie zouden komen. Daar is eind oktober nog weinig van te merken. Er lopen projecten bij de deelnemers van NLAIC, de private investeringen. Maar publieke investeringen zijn er nog niet. Bedragen ontbreken daarom ook nog. Dat klopt, bevestigt coalitiestrateeg Kees van der Klauw desgevraagd.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!