Beheer

Security
VPN

Nederlands VPN-gebruik flink gestegen door thuiswerken

Gebruiksgroei zakelijke dienst NordVPN in Nederland het grootste. 

© CC0 - Pixabay.com madartzgraphics
24 maart 2020

Gebruiksgroei zakelijke dienst NordVPN in Nederland het grootste. 

Nu Nederlanders massaal thuiswerken, is het gebruik van VPN-diensten flink gestegen. Het gebruik van de zakelijke versie van NordVPN steeg in Nederland met maar liefst 240 procent en bij Cisco vertienvoudigde het VPN-gebruik, meldt NU.nl. Opvallend genoeg is er nauwelijks groei in Italië, waar sprake is van een lockdown. 

De grootste stijging bij NordVPN is zichtbaar bij zijn zakelijke VPN-dienst NordVPN Teams. Dat is ook de variant die gebruikt wordt om thuiswerken mogelijk te maken. Het gebruik van deze versie in Nederland is sinds 11 maart met maar liefst 240 procent gestegen, het meeste van alle landen wereldwijd. Bovendien werken mensen nu langer: gemiddeld wordt er twee uur meer per dag gewerkt, stelt NordVPN.

Opvallend is dat het gebruik in Italië, dat hard getroffen is door het nieuwe coronavirus Covid-19, met slechts 10 procent gestegen is. Een verdere verklaring daarvoor, noemt NordVPN niet. 

VPN met MFA populair

Ook bij Cisco is er sprake van een flinke stijging nu er thuis gewerkt wordt. Michel Schaalje, die bij Cisco verantwoordelijk is voor de cybersecurity, meldt tegenover NU.nl dat bestaande klanten opschalen en er veel nieuwe klanten bijkomen. Daarbij is vooral een VPN-variant met multifactor authenticatie populair. Daarbij moet een extra verificatie uitgevoerd worden om in te loggen op een VPN-dienst. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.