'Nederland ziek van WK-uitschakeling'

10 juli 2014
De ochtend na de WK-uitschakeling van Oranje door Argentinië hebben zich een stuk meer Nederlanders ziek gemeld dan op andere ochtenden.

Dat blijkt uit een eerste prognose van i-Signaal, een dochterbedrijf van softwareleverancier Unit 4, dat gedurende het WK voetbal het ziekteverzuim bijhoudt.

Donderdagochtend om half 11 telde de zogeheten Verzuimbarometer 1314 nieuwe ziekmeldingen. Dat is ruim drie keer zo hoog als voorgaande dagen rond dat tijdstip. Toen lag het aantal nieuwe ziekmeldingen rond de 400. De Verzuimbarometer verzamelt de gegevens van 200.000 bedrijven die gezamenlijk ruim 2 miljoen werknemers hebben.

Veel meer ziekmeldingen

Zoals het nu er naar uitziet, is het voor het eerst dit toernooi dat een wedstrijd van het Nederlands elftal zorgt voor veel meer ziekmeldingen dan normaal. Bij de andere WK-duels lag het aantal meldingen slechts iets hoger dan het gemiddelde. De maandag na de wedstrijd tegen Mexico telde de barometer om half 11 in de ochtend 626 ziekmeldingen.

Het totale ziekteverzuim kan pas aan het eind van de werkdag worden vastgesteld. De afgelopen dagen was ongeveer 4,8 procent van het totaal aantal werknemers ziek, zo blijkt uit cijfers van de softwareleverancier. I-Signaal verwacht dat dit verzuimpercentage donderdag hoger ligt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.