Nederland wint Robocup Dutch Open

1 mei 2012
Het robotteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft afgelopen zondag de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het team won met 3-2 van Iran in de finale van het robotvoetbal.

Hetzelfde team - Tech United Eindhoven - won naast de voetbalcompetitie ook de @Home League. In deze competitie ging het om welke zorgrobot het beste diverse huishoudelijke taken uitvoerde. De Eindhovense robot Amigo sleepte de eerste prijs in de wacht.

Druk bezocht toernooi

De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het volgens de organisatie zo druk dat er extra tribunes moesten worden geregeld. De finale van het voetbaltoernooi trok 2000 toeschouwers. “We hebben er alles aan gedaan om het publiek nauw te betrekken bij het toernooi, zodat wij onze boodschap duidelijk konden overbrengen: laten zien wat we al kunnen met robots en waar we in de toekomst naartoe willen, en jongeren interesseren voor techniek”, vertelt organisator René van de Molengraft.

WK RoboCup

RoboCup is een wereldwijde organisatie met als doel om een robotvoetbalteam te ontwikkelen dat in het jaar 2050 kan winnen van de menselijke wereldkampioen voetbal. Van 18 tot 24 juni vindt het WK RoboCup 2012 plaats in Mexico en in 2013 is Nederland gastland. Het team van de TU Eindhoven stond al vier keer in een WK-finale.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.