Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland en Duitsland plannen cybersecurity-oefening

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich hebben gisteren in Den Haag afgesproken om een gemeenschappelijke grensoverschrijdende oefening op het terrein van cyber security te organiseren. Ook willen beide ministers de publiek-private samenwerking op op het gebied van cyber security versterken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Eerder liet Nederland al weten deel te nemen aan de NAVO-oefening Cyber Coalition 2012, die dit jaar wordt ingebed in een politiek-strategische crisismanagement-oefening van de NAVO (CMX 2012). In juli meldde minister Opstelten de Kamer in een zogeheten voortgangsbrief al in internationaal verband te streven naar samenwerking op het gebied van cyber security. Hij meldt onder meer de bilaterale samenwerking met de VS, het VK, Zweden, Australië en de Benelux-landen te willen versterken en in OVSE-verband te willen bijdragen aan het opbouwen van zelfvertrouwen op het gebied van cyber security. Deze maatregelen moeten de transparantie over het cyberbeleid van landen vergroten en de escalatie van conflicten als gevolg van cyberincidenten voorkomen.

In Benelux-verband is begonnen met het uitwisselen van zogeheten 'good practices' op het gebied van cyber security. Samen met de VS is een cybersecuritywerkgroep gestart die zich onder meer richt op responsmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in