Beheer

Security

Nederland en Duitsland plannen cybersecurity-oefening

5 september 2012
Nederland en Duitsland zetten samen een grensoverschrijdende cybersecurity-oefening op touw.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich hebben gisteren in Den Haag afgesproken om een gemeenschappelijke grensoverschrijdende oefening op het terrein van cyber security te organiseren. Ook willen beide ministers de publiek-private samenwerking op op het gebied van cyber security versterken.

Eerder liet Nederland al weten deel te nemen aan de NAVO-oefening Cyber Coalition 2012, die dit jaar wordt ingebed in een politiek-strategische crisismanagement-oefening van de NAVO (CMX 2012). In juli meldde minister Opstelten de Kamer in een zogeheten voortgangsbrief al in internationaal verband te streven naar samenwerking op het gebied van cyber security. Hij meldt onder meer de bilaterale samenwerking met de VS, het VK, Zweden, Australië en de Benelux-landen te willen versterken en in OVSE-verband te willen bijdragen aan het opbouwen van zelfvertrouwen op het gebied van cyber security. Deze maatregelen moeten de transparantie over het cyberbeleid van landen vergroten en de escalatie van conflicten als gevolg van cyberincidenten voorkomen.

In Benelux-verband is begonnen met het uitwisselen van zogeheten 'good practices' op het gebied van cyber security. Samen met de VS is een cybersecuritywerkgroep gestart die zich onder meer richt op responsmogelijkheden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.