Beheer

Security
hackers

NCSC komt met uitleg Indicators of Compromise

NCSC hoopt met tips over Indicators of Compromise op snellere detectie van aanvallers.

12 december 2016

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft vorige week een factsheet uitgegeven over IoC’s: indicators of compromise. Daarmee wil de organisatie het delen van dreigingsinformatie stimuleren waardoor het aantal langdurige, want vaak onopgemerkte aanvallen teruggebracht kan worden.

Indicators of compromise zijn aanwijzingen binnen netwerken voor een mogelijke aanwezigheid van dreigingen binnen een netwerk. Een groot aantal securitybedrijven verzamelt en deelt die al, maar veel organisaties niet. Veel aanvallen worden pas na lange tijd opgemerkt omdat ze goed verborgen zijn en veel organisaties ook niet weten waar ze op moeten letten. Gemiddeld waren aanvallers vorig jaar 146 dagen aanwezig op het netwerk van een slachtoffer voordat ze ontdekt werden, volgens een onderzoek van FireEye. Aanvallen die onopgemerkt een paar jaar doorgaan binnen een netwerk zijn er echter ook nog steeds.

De factsheet van het NCSC geeft aan hoe organisaties de IoC’s kunnen vinden, delen met andere organisaties en de IoC’s van anderen weer gebruiken om hun eigen systemen te controleren op aanvallen.  

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!