Beheer

Security
Hans de Vries

NCSC-directeur: Groei noodzakelijk om werk goed te blijven doen

‘Mensen realiseren zich onvoldoende wat belang van digitale infrastructuur is.’

Hans de Vries © NCSC
8 maart 2021

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) heeft een belangrijke rol bij het veilig houden van digitaal Nederland. Maar als de organisatie haar werk goed wil blijven doen, moet ze gaan groeien, zegt directeur Hans de Vries in een interview met AG Connect. Niet alleen qua mankracht, maar ook qua bevoegdheden. Tegelijkertijd moet er in heel Nederland meer aandacht komen voor cybersecurity, meent hij.

Het NCSC ziet vanuit zijn centrale rol in de Nederlandse cybersecurity en zijn rol als internationaal contactpunt voor vergelijkbare organisaties in het buitenland behoorlijk wat dreigingen en kwetsbaarheden langskomen. Ook hier in Nederland staat de digitale veiligheid dagelijks onder druk, vertelt De Vries.

“We krijgen dagelijks meldingen van dreigingen. Wereldwijd neemt het aantal grootschalige aanvallen toe, dat raakt ook Nederland. Maar we doen het hier niet slecht. We zien dat we kunnen acteren en reageren op de vraagstukken die spelen.”

Het wordt echter steeds lastiger om dat vast te blijven houden, ziet de directeur. “We houden het tempo moeilijk bij in Nederland. Omdat Nederland in hoog tempo digitaliseert, is er ook steeds meer wat we veilig moeten maken en houden. De druk op informatiebeveiliging neemt ondertussen alleen maar toe.”

Meer knooppunt dan brandweer

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!