Management

Cloud
Nadella loves Linux

Nadella: Microsoft houdt van Linux

Microsoft-CEO Satya Nadella © Microsoft
21 oktober 2014
The times they are a-changin', indeed. Nog niet zo lang geleden was open source bij Microsoft vloeken in de kerk. Steve Ballmer vond het zelfs een kankergezwel in de software-industrie. Maar onder Nadella is dat geheel anders.

'Microsoft loves Linux', zei Nadella bij de annoncering van de uitbreiding van Microsofts Azure-clouddienst. Om dat te onderstrepen had hij een slide laten maken. "Ik wil dit benadrukken", zei Nadella. "20 procent van Azure is al Linux. We zullen altijd eersteklas ondersteuning hebben voor Linux-distributies. Dat is niet nieuw, het is vandag al waar, maar we zullen dat in de toekomt nog naar een hoger plan brengen", zei Nadel.

 

Microsoft ondersteunt inderdaad al de Linux-ditributies Ubuntu, CentOS, OpenSuse en Oracle Linux in Azure. Bij de annoncering van vanochtend voegde het daar de lichtgewicht Linux-distributie CoreOS aan toe. Tevens ondersteunt Microsoft nu de opensource Hadoop-implemetnatie van Cloudera.

Microsoft wil met die expliciete ondersteuning zijn klanten verzekeren dat ze niet vast zullen komen te zitten in specifieke technologieën.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.