Beheer

Mysterie van de verdwenen Windows 10 Upgrade onthuld

25 november 2015
De november-upgrade van Windows 10 is weer helemaal terug. Microsoft trok vorige week sommige varianten daarvan terug. Dat blijkt nu te maken te hebben met een foutje bij het overnemen van aanpassingen in de instellingen van Windows 10.

Het ging daarbij om het toestaan van het gebruik van een unieke advertentie-ID door apps, het instellen welke apps in de achtergrond mogen draaien, of Smartscreen Web-filtering ingeschakeld wordt en of instellingen gesynchroniseerd worden tussen apparaten. Instellingen die lang niet iedereen zal aanpassen.

Maar omdat het hier om privacy-gerelateerde instellingen gaat, reageerde Microsoft meteen toen het te horen kreeg dat Windows 10 Upgrade die instellingen terugzette naar hun standaardwaarden, als Windows 10-gebruikers ze aangepast hadden. Dat raakte Windows 7- en 8.1-gebruikers niet, zodat voor deze groep de installatie van Windows 10 en de upgrade wel mogelijk bleef.

Inmiddels is de upgrade op dit punt aangepast, en kunnen bestaande Windows-10-gebruikers er weer mee aan de slag. Het Media Creation Tool is ook weer opgewaardeerd naar versie 1511. Desgewenst kan men dus weer een .iso-bestand kan aanmaken van de courante Windows-versie, bijvoorbeeld om meerdere apparaten snel over te zetten naar de jongste versie.

Wie Windows 10 al geüpgrade had voordat Microsoft de Upgrade terugtrok en genoemde instellingen had gewijzigd, zal deze  opnieuw moeten wijzigen.

Waarom Microsoft niet meteen opening van zaken gaf over de reden om de Upgrade deels terug te trekken, is onduidelijk.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.