Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziekhacker opgepakt

De Britse politie heeft een man opgepakt op verdenking van het hacken van beroemde artiesten. Hij zou nog niet uitgebrachte nummers hebben gestolen om die via internet te verkopen. Hij liet zich betalen met cryptomunten.
Metropolitan police
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

De Londense politie meldt dat de 19-jarige man is aangehouden in de Engelse plaats Ipswich. Ook is huiszoeking gedaan in de Britse hoofdstad. Dat gebeurde na een tip van de autoriteiten in de Verenigde Staten. Daar had het management van artiesten aan de bel getrokken.

De opgepakte man wordt ervan verdacht dat hij illegaal toegang kreeg tot "de websites en accounts in de cloud" van zijn slachtoffers. De politie zegt dat een mijlpaal is bereikt in het onderzoek naar mensen "die verantwoordelijk zijn voor het stelen van muziek om die te verkopen via illegale streamingsites".

Het is onduidelijk welke sterren precies zouden zijn gedupeerd door de vermeende hacker. Het gaat volgens een verklaring van de politie om "prijswinnende, internationale supersterren".

Eerder was onder meer de band Radiohead het doelwit van cybercriminelen. Die hadden opnames gestolen en dreigden die naar verluidt online te zetten. Daarop besloot de band dat zelf te doen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in