Branche
Elon Musk

Musk: Zorgen over acties van 'één AI-bedrijf'

Elon Musk © Tesla
3 juni 2016
Elon Musk, CEO van onder meer Tesla en SpaceX, voelt zich niet prettig bij de gedachte dat er zelfbewuste computers komen. Maar hij maakt zich echt zorgen over de initiatieven van één specifiek bedrijf.

De pech is dat Musk geen namen wilde noemen, gisteren op de Code conferentie van Re/code, "maar er is er maar één." De interviewer ging wel ver in zijn pogingen die informatie toch uit Musk te krijgen. Daardoor had het er alle schijn van dat vooral Google de nachtrust van Musk verstoort.

Musk memoreerde dat er veel bedrijven zijn die werken aan de inzet van kunstmatige intelligentie en het vervolmaken daarvan om computers zelfbewustheid bij te brengen. Hij zette daarom vorig jaar ook Open AI op, een non-proft organisatie met als doel de kennis over kunstmatige intelligentie zo breed  mogelijk te delen. Op die manier zou niemand het alleenrecht op technologie kunnen krijgen die een potentiële bedreiging vormt voor de samenleving. "Ik ken niet veel mensen die graag onder despoot zouden willen leven."

Het delen van de kennis is ook gunstig voor de ontwikkeling van de goede kanten van kunstmatige intelligentie, beargumenteert Musk.

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.