Management

Netwerken
Starlink

Musk: Begin 2021 kan heel Australië Starlink-internet krijgen

Alternatief voor zeekabel naar afgelegen eilanden in 2022.

© SpaceX
5 februari 2021

Alternatief voor zeekabel naar afgelegen eilanden in 2022.

Elon Musk heeft het parlement in Australië voorgehouden dat begin dit jaar het hele land al onder de dekking valt van het Starlink-netwerk dat breedband internet moet brengen in afgelegen gebieden.

Hij meldde dat naar aanleiding van een discussie in Australië over de frustratie van de bewoners van afgelegen eilanden met hun satellietverbindingen. Zij eisen ook goedwerkend breedband en willen een zeekabel naar de 'external territories'. Musk geeft aan dat zo'n dure oplossing niet nodig is. Deze buitengebieden komen in 2022 ook onder de dekking van het Starlink-netwerk.

In de huidige dienstverlening van Starlink worden gemiddelde downloadsnelheden van 134 Mbps bereikt. Ook is de latency van 20-40 ms veel beter dan die van de huidige satellietinternetverbindingen die vaak tussen de 600 en 800 ms ligt.

De eilandengroepen kregen ooit hun internet via een kabel. Die werd echter stuk getrokken. Sinds 5 jaar betaalt de Norfolk Island Regional Council jaarlijks 8 miljoen Australische dollar (5,12 miljoen euro) aan satellietverbindingen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 18 februari 2021 17:38

Letenzie is een soort vertraging, zeg maar.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.