Overslaan en naar de inhoud gaan

Mozilla publiceert 'over paar weken' zijn eigen VPN-dienst

De langverwachte VPN-dienst van Mozilla wordt later deze zomer breed beschikbaar. De dienst wordt in de komende weken beschikbaar gemaakt voor gebruikers in de Verenigde Staten. Later dit jaar komt Mozilla VPN ook naar andere regio's.
Firefox

Mozilla VPN begon ooit als het Firefox Private Network, wat destijds alleen een Firefox-extensie was. Inmiddels is het een volledige VPN-dienst die op apparaten gedraaid wordt. Vorig jaar begon de bètatest, met aanmeldingen uit 200 landen wereldwijd, vertelt Mozilla in een blogbericht. De bèta loopt in de komende weken af, waarna de naam ook veranderd en de dienst beschikbaar wordt gesteld aan een breder publiek.

Mozilla VPN werkt door webverkeer door een netwerk van vertrouwde proxies heen te sturen. Daar worden Mullvad-servers en het open source WireGuard VPN-protocol voor gebruikt, schrijft ZDnet. Het bedrijf benadrukt dat gebruikers niet worden gevolgd op het internet en dat de app geen gebruikmaakt van third party-analytics. Ook Mullvad respecteert volgens Mozilla de privacy van gebruikers, en houdt geen logbestanden bij.

Vijf apparaten per abonnement

Op dit moment is Mozilla VPN te gebruiken op Windows 10, Chromebooks, Android-apparaten en iOS-apparaten. Bètatesters hebben ook om een Mac-versie gevraagd en daar wordt volgens Mozilla nog aan gewerkt. Verder moet er later nog een Linux-variant komen. Mozilla VPN kost nu 4,99 dollar per maand, waarmee maximaal vijf apparaten beschermd kunnen worden.

In eerste instantie is de dienst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Wanneer Mozilla VPN naar Nederland komt, is nog onduidelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in