Beheer

Security
Fraude

'MKB kan meer doen tegen digitale fraude'

Veel te weinig kennis over beveiliging

Fraude © CC0 Pixabay.com,  CerleanSon
3 oktober 2017

Veel te weinig kennis over beveiliging

De Kamer van Koophandel (KvK) vindt dat de preventie van digitale fraude bij midden- en kleinbedrijven (MKB) beter kan. Volgens een onderzoek door de KvK heeft een derde van de MKB'ers weinig of helemaal geen kennis over voorkoming van bijvoorbeeld identiteitsfraude, faillissementsfraude en malware.

Bijna twee op de vijf MKB'ers zouden in het afgelopen jaar te maken hebben gehad met vormen van digitale fraude. Een kwart van de ondernemers heeft ook financiële schade geleden, aldus de KvK. Gemiddeld lijden MKB'ers de meeste schade door datalekken. De meest voorkomende preventieve maatregelen die ondernemers treffen tegen digitale fraude zijn virusscanners op alle bedrijfscomputers, goede controle van facturen en regelmatige back-ups.

Meeste kennis in ICT

In de ICT en media worden de beste scores behaald als het gaat om kennis en preventie van digitale fraude en zijn er dan ook relatief weinig slachtoffers. Bij gezondheidszorg is de kennis het laagst en daar worden ondernemers dan ook veel vaker dan gemiddeld het slachtoffer van digitale fraude.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.