Innovatie & Strategie

Wetenschap

MIT verbetert camerabewaking

5 juni 2012
Een team van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft software geschreven waarmee de videobeelden van bewakingscamera's snel geanalyseerd kunnen worden. Menselijke tussenkomst bij de surveillance is niet meer nodig, behalve dan om eventuele overtreders bij de lurven te grijpen.

Christopher Amato, een postdoctoraal student aan het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL), is de leider van het ontwikkelteam. Het eerste resultaat is een pakket dat in staat is om ieder mens in een videostroom te identificeren. "De computer wordt nooit moe en zijn aandacht verslapt niet als hij urenlang camerabeelden moet bekijken", zegt Amato.

De software moet razendsnel alarm slaan als er iets vreemds op de beelden te zien is. Amato: "We hebben wel een veiligheid ingebouwd, want als er per ongeluk een beest door het beeld loopt moet natuurlijk niet de halve politiemacht worden opgetrommeld."

Meer keuzes

Amato en zijn collega's Komal Kapoor, Nisheeth Srivastava en Paul Schrater maken gebruik van verschillende algoritmen, die voor de inzet van het systeem worden getest. "We hebben een routine die reageert op huidskleur en mensen kan isoleren in een beeld, maar er zijn ook routines die vaststellen of er een onbekend element opduikt in een videobeeld. En we hebben een bewegingsdetectie. Per geval worden al die algoritmen getest en kiezen we de routine die het snelst een resultaat geeft", zegt Amato.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.