Overslaan en naar de inhoud gaan

Ministerie komt met nieuwe subsidie voor digitale zorg

Zorgaanbieders waaronder wijkverpleging, geestelijke gezondheidszorg en huisartsenzorg kunnen gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling voor digitale toepassingen. In de pot zit in totaal zo'n 77 miljoen euro.
Man met geld in de hand
© Shutterstock
Shutterstock

Zorgverlenende partijen die willen investeren in digitale zorg op afstand, kunnen op een nog nader te bepalen ingangsdatum gebruik maken van de regeling genaamd SET COVID-19 2.0. Het gaat om digitale toepassingen die geschikt zijn voor thuiswonende cliënten. Dat meldt RVO.

Aanvragers moeten in ieder geval vijftig cliënten bedienen met de aanvragen, die gericht moeten zijn op duurzame implementatie en borging van verschillende digitale toepassingen. De toepassingen moeten nu al door minimaal honderd cliënten worden gebruikt. 

Subsidie

Per aanvraag wordt minimaal 25.000 euro en maximaal 50.000 euro toegekend. Het budget is in totaal 77 miljoen. Zo'n 54 miljoen daarvan is beschikbaar voor de wijkverpleging en 23 miljoen is bestemd voor huisartsenzorg en GGZ-organisaties. Het geld is bedoeld om projectkosten te dekken, technologie te betalen of om licenties voor apparatuur mee te dekken. Een eigen bijdrage is niet verplicht. 

Eerdere regelingen

Er bestaat al een stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET). Daarvan is het subsidieplafond bereikt. Dat gebeurde al na enkele dagen. Van de ruim 1.700 aanvragen werden toen 460 aanvragen toegekend.

"De afgelopen periode hebben veel zorgaanbieders, cliënten en hun naasten de toegevoegde waarde van digitale zorg ervaren. Nu 1,5 meter afstand voorlopig de norm blijft en digitale zorg meer onderdeel van ons ‘nieuwe normaal’ is, blijven veel zorgaanbieders en hun cliënten behoefte hebben aan de technologische mogelijkheden voor zorg op afstand. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van beeldschermzorg, indicatiestelling via een app en medicijndispensers". aldus RVO.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in