Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Kamp maakt zich geen zorgen over IT-sector

De minister geeft dit aan in reactie op kamervragen van zijn partijgenoten Van Veen en De Liefde, die kennelijk verontrust waren geraakt na lezing van een artikel in De Telegraaf met de alarmerende kop 'ICT-sector trekt weg'.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In antwoord op hun vragen wijst de Minister van Economische Zaken Van Veen en De Liefde erop, dat Nederland al een aantal jaren in de top vijf van de internationale rankings op het gebied van ICT staat, bijvoorbeeld in het Global Information Technology Report van het World Economic Forum. "De ICT-sector is een dynamische markt die groeit en bovendien sterk internationaliseert", constateert hij onder verwijzing naar gerealiseerde en geplande vestigingen van onder meer IBM, Microsoft en Google.

Mismatch

Wel erkent de Minister dat er sprake is van een een mismatch op de arbeidsmarkt voor ICT-professionals: "De instroom van ICT-vakmensen met de juiste kwalificaties is nog steeds onvoldoende om te voldoen aan de vraag van de werkgevers. De vraag naar ICT-professionals blijft toenemen, mede door de versnelling van technologische ontwikkelingen zoals Clouddiensten, Big data, Internet of Things, 3D-printing. Zo steeg in 2014 het aantal ontstane vacatures naar 34.000". Maar: "De instroom in ICT-opleidingen vertoont de laatste jaren weer een stijging, met name in het hbo (+13%) en wetenschappelijk onderwijs (+40%). Voor het mbo is het beeld verschillend, op niveau 4 is een stijging waar te nemen, maar op niveau 2 en 3 is sprake van een daling."


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in