Development

Infrastructuur
MijnDUO een maand uit de lucht, dit zijn de overwogen scenario’s

MijnDUO een maand uit de lucht, dit zijn de overwogen scenario’s

De instantie gaat van een in Cobol ontwikkeld systeem naar een modulair systeem, geschreven in Java.

Eerstejaars studenten Informatica leren programmeren met Grande Omega © AG Connect,  Ester Schop
2 maart 2018

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft verschillende scenario’s overwogen voordat het besloot dat het digitale loket Mijn DUO een maand beperkt bereikbaar zou zijn. Het koos uiteindelijk voor het scenario waarbij verschillende klantgroepen stapsgewijs worden gemigreerd. Aan de andere scenario’s kleven te veel kosten en risico’s, laat de organisatie aan AG Connect weten.

DUO neemt een nieuw systeem in gebruik: van een in Cobol ontwikkeld systeem gaat het nu naar een in Java ontwikkeld modulair systeem, dat real time en eventdriven klantafhandeling mogelijk maakt. Het oude systeem was slechts gedeeltelijk digitaal raadpleegbaar voor studenten, ouders en terugbetalers, het nieuwe systeem wordt ontsloten middels klant- en medewerkersportalen. Het Programma Vernieuwing Studiefinanciering (PVS) voor de vervanging van deze systemen ging in 2010 van start en gaat nu de laatste fase in.

Verschillende scenario's

DUO heeft de volgende scenario’s overwogen: een big bang (alles in één keer migreren), geleidelijk migreren (waarbij een real-time koppeling werd gemaakt tussen het oude en nieuwe systeem) en stapsgewijs migreren (per klantgroep).

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!