Beheer

Cloud
Under construction

'Microsofts Azure Stack gaat radicaal op de schop'

Container-technologie krijgt een belangrijke rol op het hybride cloudplatform.

© CC0 - Pixabay.com Josethestoryteller
20 september 2019

Container-technologie krijgt een belangrijke rol op het hybride cloudplatform.

Microsoft werkt al een jaar aan een nieuwe basis voor Azure Stack, het platform dat het mogelijk maakt Azure services in het eigen datacentrum te draaien.

Project Saturn is de paraplu waaronder de grote verandering plaatsvindt, ontdekte ZDNet op basis van contacten binnen Microsoft. Het doel is het platform een modulaire opbouw te geven gebaseerd op containers die het geheel simpeler moet maken.

Azure Stack werd bij de introductie in 2015 gepositioneerd als een extensie van de cloudgebaseerde Azure-diensten die klanten op eigen hardware kunnen gebruiken. Zo zou het makkelijker worden workloads te schuiven tussen on-premise en public cloud. Maar uiteindelijk bleek dat lastiger zodat Azure Stack meer een appliance werd - die in de vorm van een voorgeconfigureerde server van Dell, Lenovo, HPE of Cisco kon worden geleverd.

Vacature wijst op verandering

Microsoft zelf wil niks kwijt over de aanpassingen aan Azure Stack. ZDNet heeft wel aanwijzingen vanuit Microsoft in de vorm van een vacature tekst waarin sprake is van 'de evolutie van de Azure Stack infrastructure componenten ... als gevolg van een beweging naar een containergebaseerde infrastructuur die simpeler is...'. Volgens de bronnen van ZDNet is de ontwikkeling nog in een prematuur stadium. Wanneer de nieuwe versie van Azure Stack wordt geïntroduceerd, is dan ook nog niet duidelijk.

Microsoft heeft tot nog toe geen cijfers kenbaar gemaakt over de het aantal klamten dat gebruik maakt van Azure Stack.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.