Development

Software-ontwikkeling
Outlook.com

Microsoft werkt maanden aan donkere modus Outlook.com

De previewversie was niet goed genoeg.

© Microsoft
9 juli 2018

De previewversie was niet goed genoeg.

Het zal niet lang meer duren voordat online Outlook-gebruikers het mailprogramma in een donkere modus kunnen gebruiken. Een Outlook.com-gebruiker had in augustus 2017 er in een forum om gevraagd. Nu reageert Microsoft op die post dat de functionaliteit binnenkort wordt toegevoegd.

“Eigenlijk werken we al maanden aan deze functionaliteit, en je kunt het snel in het product verwachten. Een belangrijke reden voor de vertraging is dat we de beste Dark Mode leveren van welke leidende mailclient dan ook”, aldus de post.

Microsoft introduceerde een previewversie tijdens Halloween, een donker Halloweenthema. “Maar dat was een prototype dat nog meer werk vereiste voordat we het echt kunnen gebruiken. We hebben de kleuren en code verschillende keren herontworpen en zijn nu trots op de finale versie.”

De functionaliteit is veelgevraagd door gebruikers. De vraag heeft meer dan duizend stemmen gekregen, waarmee het tot de meestgevraagde toevoegingen behoort aan Outlook.com. Onder de post wordt daarom enthousiast maar ook wel cynisch gereageerd. “Ik vraag me af waarom dit zo moeilijk is”, zegt een gebruiker. “Gmail heeft al jaren deze functionaliteit.”

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
5
Reacties
H. Rodenburg-Vermeij 08 november 2018 16:40

Geachte mevrouw, heer,
Sinds de invoering van de nieuwe bèta versie werkt mijn email niet meer goed. Ik moet minuten wachten voor de tekst op papier verschijnt. Ook knippert het beeld. Graag de oude versie terug!!

Met vriendelijke groet,
H. Rodenburg-Vermeij

Bop 16 oktober 2018 19:00

Verbaas mij altijd over de mogelijke, of zelfs standaard-, instelling van een donkere modus.
Blijkbaar 'vet koel' voor sommige mensen.
Terwijl ik het alleen maar onprettig vind lezen. Stel je 's voor dat je alsmaar van zwart papier moet lezen.
De command prompt op een nieuw systeem schakel ik ook altijd meteen om naar zwart op wit.
Mode is voor mensen zonder smaak.

Itisme 14 juli 2018 15:36

Ach ja een beetje kleur aan het leven kan geen kwaad of wel?
Zegt wel iets waar hun aandacht naar uit gaat. Toch?
;-)

cyberiad 10 juli 2018 21:29

Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar, nl. outlook.com (de vroegere webdienst hotmail.com) en de applicatie Outlook die op je PC of telefoon draait. In dit artikel gaat het toch echt om de webdienst Outlook.com.

Pieter 10 juli 2018 09:04

Ja, ik zou dit ook ten zeerste de hoogste prioriteit geven. Het oplossen van problemen zoals het spontaan hangen, slechte offline modus, slecht werkende app en bizarre web versie: wie zit daar op te wachten?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.