Management

Juridische zaken
Microsoft kantoor

Microsoft verdacht van omkoping in Hongarije

Rol van Microsoft in omkoopschandaal rondom softwareverkoop onderzocht door Amerikaanse overheden.

© Pixabay efes
24 augustus 2018

Rol van Microsoft in omkoopschandaal rondom softwareverkoop onderzocht door Amerikaanse overheden.

Amerikaanse overheidsdiensten onderzoeken momenteel de rol die Microsoft heeft gespeeld in een omkoopschandaal in Hongarije. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Security and Exchange Commission (SEC), stinkt het zaakje rondom de verkopen van software als Word en Excel.

Microsoft zou de softwarepakketten voor een zwaar gereduceerd bedrag aan tussenpersonen verkopen, die de software op hun beurt weer zouden slijten aan afdelingen van de Hongaarse overheid. De onderzoekers bekijken nu of die prijsverschillen zijn gebruikt voor het omkopen van ambtenaren in dit verkoopproces, zo meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Microsoft had al een enigszins geschonden blazoen bij de SEC, in 2013 werd het bedrijf al onderzocht voor zijn rol in een omkoopschandaal in China, Roemenië en Italië.

Microsoft onderneemt actie

“Zodra we ons in 2014 bewust werden van mogelijke misstanden in onze Hongaarse dochteronderneming, hebben we snel geschakeld om een gedetailleerd onderzoek in te stellen en mensen verantwoordelijk te houden”, verklaarde een woordvoerder van Microsoft. “We hebben vier medewerkers ontslagen en hebben en onze activiteiten hebben beëindigd met vier partners. Ook hebben we ons verdedigd tegen juridische claims die ze als gevolg daarvan hebben opgeworpen."

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
1
Reacties
Klaas 25 augustus 2018 07:42

Een waanzinnige actie van een eens gerenommeerde softwarereus die de hete adem van de talloze concurrenten die op het wereldtoneel zijn verschenen en nog gaan verschijnen in de vette nek voelt hijgen. Als ze alleen op deze schandalige manier klanten in de wacht weten te slepen is het einde nakend. Een zwaktebod dat zijn weerga niet kent. Er zullen nog veel meer koppen moeten gaan rollen, nu en in de (nabije) toekomst, zodat als ze niet heel goed oppassen een dwerg dreigen te worden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.