Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verdacht van omkoping in Hongarije

Amerikaanse overheidsdiensten onderzoeken momenteel de rol die Microsoft heeft gespeeld in een omkoopschandaal in Hongarije. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Security and Exchange Commission (SEC), stinkt het zaakje rondom de verkopen van software als Word en Excel.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

Microsoft zou de softwarepakketten voor een zwaar gereduceerd bedrag aan tussenpersonen verkopen, die de software op hun beurt weer zouden slijten aan afdelingen van de Hongaarse overheid. De onderzoekers bekijken nu of die prijsverschillen zijn gebruikt voor het omkopen van ambtenaren in dit verkoopproces, zo meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen dicht bij het onderzoek.

Microsoft had al een enigszins geschonden blazoen bij de SEC, in 2013 werd het bedrijf al onderzocht voor zijn rol in een omkoopschandaal in China, Roemenië en Italië.

Microsoft onderneemt actie

“Zodra we ons in 2014 bewust werden van mogelijke misstanden in onze Hongaarse dochteronderneming, hebben we snel geschakeld om een gedetailleerd onderzoek in te stellen en mensen verantwoordelijk te houden”, verklaarde een woordvoerder van Microsoft. “We hebben vier medewerkers ontslagen en hebben en onze activiteiten hebben beëindigd met vier partners. Ook hebben we ons verdedigd tegen juridische claims die ze als gevolg daarvan hebben opgeworpen."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in