Beheer

Security

Microsoft trekt weer patch terug vanwege fout

16 februari 2015
Microsoft heeft opnieuw een patch moeten terugtrekken, dit keer vanwege problemen met Powerpoint.

Het is al de zesde keer in acht maanden dat fouten in de maandelijkse patchronde er voor zorgen dat Microsoft in allerijl een van de 'bulletins' moet intrekken, constateert The Register. In het weekend werd Microsoft KB2920732 verwijderd omdat deze het werken met Powerpoint 2013 onmogelijk maakt.

De patch was juist bedoeld om de stabiliteit van het programma te verbeteren. Veel gebuikers meldden echter dat na het aanbrengen van de patch het programma helemaal niet meer wil opstarten.

Microsoft meldt nu op de supportsite:

Deze update is momenteel niet beschikbaar. Het is gewijzigd om een probleem dat wordt onderzocht op te lossen. De update worden, teruggezet als het probleem opgelost is.

De herhaaldelijke problemen met de patches zijn niet goed voor de reputatie van Microsoft. De patches moeten juist de veiligheid en stabiliteit van programma's snel verbeteren. Hoe vaker zich problemen voordoen met de patches, hoe eerder mensen geneigd zullen zijn met patchen te wachten tot duidelijk is of de aanpassingen niet een averechts effect hebben op de productiviteit.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.