Innovatie & Strategie

Windows
Joe Belfiore

Microsoft trekt stekker uit Windows 10 Mobile

Ondersteuning blijft nog even voortduren, maar ontwikkeling staakt

Joe Belfiore © CC BY 2.0 - Flickr MIXEvent
9 oktober 2017

Ondersteuning blijft nog even voortduren, maar ontwikkeling staakt

Er werd veel lang over gespeculeerd. Nu heeft Joe Belfiore - Microsofts hoogst verantwoordelijke voor Windows Mobile - duidelijkheid gegeven over de toekomst van Windows Mobile.

Belfiore deed de aankondigingen in een aantal Tweets. Nieuwe ontwikkelingen zitten er niet meer in. Ontwikkelaars hebben onvoldoende interesse getoond in het platform waardoor het aantal apps in de Windows Store erg achter bleef op de app-winkels van Apple en Google.

Het is een kip-ei probleem. Doordat er te weinig gebruikers zijn van het Windows Phone-platform, vinden ontwikkelaars het niet interessant om er in te investeren. Maar doordat er te weinig apps zijn is het platform voor veel smartphonegebuikers niet aantrekkelijk.

Belfiore gaf aan dat wie nu een smartphone heeft gebaseerd op Windows Phone nog kan rekenen op beveiligingsupdates en bugfixes. Nieuwe smartphone-hardware onder het Surface-label zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet komen.

Zelf is Belfiore inmiddels overgestapt op een Android-toestel. Bill Gates bekende al eerder dezelfde stap. Microsoft legt zich nu toe op het eenvoudiger gebruiken van Microsoft apps op het Android en iOS-platform. Zo presenteerde het bedrijf eerder dit jaar al de Microsoft Launcher for Android.

Lees meer over
3
Reacties
Hans 09 oktober 2017 22:33

OS/2 was ook erg goed en heb het lang gebruikt maar helaas is dit ook ten onder gegaan

Klaas Brongers 09 oktober 2017 18:49

Jammer inderdaad. Werken met de Windows Phone sluit nu juist lekker aan op werken met de Surface Pro. Alles in één omgeving.

Tim Postma 09 oktober 2017 12:48

Als enthousiaste Windows Phone user van het eerste uur heb ik altijd de potentie gezien van Windows Phone. Nu het eindelijk een fatsoenlijk Smartphone OS is geworden zouden ze toch nog even vol moeten houden. Het is gewoon een retegoed OS en ook voor ontwikkelaars van Apps interessant. Goedkoper en sneller ontwikkelen van Apps dan bij Android en iOS. Als bedrijven als Teamviewer en ING Apps maken voor Windows Phone, dan zegt dat genoeg. Nu ben ik absoluut geen tegenstander van iOS en Android, het is persoonlijk. Ik heb ze alle drie. Ik vind het gewoon jammer. In de basis IS ook de manier van werken op een Windows Phone en het indelen van het startscherm beter dan bij iOS en Android. Laten we hopen dat Microsoft een mooie intuitieve schil in Andoid maakt, dan zijn we er ook.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.