Beheer

Windows
Windows Update

Microsoft smokkelt Windows 10-advertentie binnen via beveiligingspatch

Aansporing om te upgraden naar Windows 10 komt mee met IE-securitypatch.

Windows Update © CC BY 2.0 - Flickr.com Christiaan Colen
10 maart 2016

Aansporing om te upgraden naar Windows 10 komt mee met IE-securitypatch.

Kennelijk is Microsoft niet tevreden met het tempo waarin men overstapt op Windows 10. Het smokkelt nu ook al een advertentie voor Windows 10 binnen via een beveiligingspatch voor Internet Explorer.

Eerder was het al de Get Windows 10-app die voor veel irritatie zorgde. Die bleek maandenlang nagenoeg onmogelijk uit te schakelen, waardoor ook iedereen die al besloten had toch maar op Windows 7 of 8.1 te blijven regelmatig herinnerd werd aan de mogelijkheid om naar Windows 10 te upgraden.

En nu zijn kennelijk de gebruikers van Internet Explorer 11 aan de beurt. Na aanbrengen van de jongste serie updates van Windows krijgen zij bij het openen van een nieuw tabblad als extraatje een blauwe banier voorgeschoteld met de tekst 'Microsoft adviseert een upgrade naar Windows 10', meldt Windows-specialist Woody Leonhard op InfoWorld. Dat laat zich niet één, twee, drie controleren, het lukte Leonhard zelf niet om de banier te voorschijn te toveren. Maar het is wel met zoveel woorden de bedoeling van patch KB 3146449, die dinsdag als onderdeel van de patchronde is verspreid, om gebruikers op de hoogte te stellen van Windows 10 of een upgrade te starten.

Het is onduidelijk of er ook een maximum zit aan het aantal vertoningen van deze banier. Je kunt er in ieder geval niet makkelijk aan ontkomen. Patch KB 3146449  komt namelijk niet terug in de lijst van aangebrachte updates die Windows bijhoudt, en is daardoor niet op de gebruikelijke wijze te verwijderen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.