Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft sluit miljardendeal voor AI en spraaktechnologie

Microsoft heeft een miljardendeal gesloten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en spraaktechnologie. Het Amerikaanse bedrijf neemt het eveneens in de VS gevestigde Nuance Communications over, waarmee Microsoft waarschijnlijk meer stappen wil zetten met software voor de gezondheidszorg.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

Het gaat om de op een na grootste overname van Microsoft ooit. Met de deal is een bedrag van 16 miljard dollar gemoeid, omgerekend meer dan 13 miljard euro. Wanneer de overgenomen schulden van Nuance meegeteld worden, gaat het zelfs om bijna 20 miljard dollar. In 2016 betaalde Microsoft nog ruim 26 miljard dollar voor de overname van het zakelijke social network LinkedIn.

Voor zorg en AI

Nuance hielp eerder Apple met de lancering van zijn spraakgestuurde assistent Siri. Het bedrijf maakt software voor verschillende sectoren waaronder de gezondheidszorg en de auto-industrie. Ook Microsoft werkt al langer samen met Nuance. Die samenwerking richt zich vooral op oplossingen voor de communicatie van zorginstellingen met patiënten en het vastleggen van die communicatie in medische dossiers.

Kenners denken dat Microsoft na deze overname nog meer de strijd zal aangaan met rivaal Amazon. Net als andere grote techbedrijven investeert Amazon ook flink in kunstmatige intelligentie. En het webwinkelconcern probeert zijn clouddiensten en Alexa-spraaksoftware ook al een tijdje aan te bieden aan bedrijven in de gezondheidszorg.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in