Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft schrapt Office-beperking Chrome OS

Microsoft heeft zijn productiviteitssoftware Office vorig jaar al uitgebracht voor Chromebooks via de Android-appsupport op laptops met Google’s tweede besturingssysteem. De compatibiliteit bleek echter niet 100 procent te zijn: niet alle Chromebooks konden Office draaien. Daar komt nu een einde aan.
© Pixabay
Pixabay

De diverse Office-apps zijn al sinds 2015 beschikbaar voor Android, Google’s eerste mobiele besturingssysteem. De opname van Google’s app-winkel Play Store in Chrome OS heeft het rijke ecosysteem van Android-apps ook naar het tweede besturingssysteem gebracht. Daar bleken nog wat haken en ogen aan te zitten, ook wat betreft Microsofts bekende Office-software.

Beperking op beperking

Allereerst heeft Google de Play Store op Chrome OS beperkt tot bepaalde modellen Chromebooks. Het gaat hierbij om relatief nieuwere laptops die het benodigde vermogen hebben om de Android-apps bovenop Chrome OS te draaien. Wanneer een gebruiker zo’n compatibele Chromebook had en de Play Store op Chrome OS had geactiveerd, kon hij of zij dan Android-apps downloaden en gebruiken.

Tenminste, in theorie. In de praktijk bleken apps zoals Excel, Word en PowerPoint niet beschikbaar voor alle Chromebooks die de Play Store konden draaien. Daarnaast leken sommige Chromebook-modellen de Microsoft-kantoorsoftware ineens niet meer te draaien.

Serieus Windows-alternatief?

De uitrol van de Play Store naar Chromebooks verloopt geleidelijk en hetzelfde lijkt te gelden voor Microsoft Office. Engadget meldt, op basis van melding en een selecte verificatie door ChromeUnboxed, dat de Windows-maker zijn kantoor-apps nu breed aanbiedt. Google’s Chrome OS, dat vooral op laptops draait, kan voor veel gebruikers nu dienen als een volwaardiger Windows-alternatief.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in