Beheer

Windows
Windows 10 block

Microsoft: Reken op meer errors na installatie oktober-patch Windows 10

Acceptatiebeleid drivers aangescherpt.

© Microsoft
15 oktober 2020

Acceptatiebeleid drivers aangescherpt.

Windows 10 gaat strenger controleren op de herkomst van drivers van derden. Het gevolg is dat gebruikers vaker een foutmelding zullen zien.

Er zijn twee nieuwe meldingen die Windows 10-gebruikers binnenkort vaker op het scherm zullen tegen komen, wanneer een nieuw apparaat wordt geïnstalleerd. Eén vertelt de gebruiker dat de uitgever van de driversoftware niet kan worden geverifieerd. De ander maakt melding van het ontbreken van een signature.

De meldingen zijn het gevolg van een wijziging in het beveiligingsbeleid van Microsoft dat is gericht tegen gemanipuleerde driversoftware waarmee - eenmaal geïnstalleerd - kwaadwillenden zich toegang kunnen verschaffen tot het systeem via een ingebouwd achterdeurtje.

In het geval gebruikers de genoemde melding tegenkomen, adviseert Microsoft hen de betreffende leverancier van de randapparatuur te benaderen met een verzoek om een correcte driver.

Microsoft omschrijft de vereisten zo in zijn opsomming van bekende problemen met de oktober-security update die sinds dinsdag wordt verspreid: "Starting with this release, Windows will require the validity of DER encoded PKCS#7 content in catalog files. Catalogs files must be signed per section 11.6 of describing DER-encoding for SET OF members in X.690."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.