Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Microsoft Office op Android

Microsoft publiceert alles-in-één app voor Office op Android

Word, Excel en PowerPoint samengevoegd in één app.

18 februari 2020

Word, Excel en PowerPoint samengevoegd in één app.

Microsoft heeft diverse Office-apps gecombineerd in één app voor Android. In deze app kan zowel Excel als Word en PowerPoint gebruikt worden. Daardoor hoeven gebruikers niet langer te wisselen tussen apps om dergelijke bestanden te openen. 

Microsoft werkte volgens Android Police al enige tijd aan de gecombineerde app, waarin documenten aangemaakt, geopend en bewerkt kunnen worden. In november verscheen al een publieke preview van de app, maar niet lang daarna ging het terug naar private tests. Nu is de Office-app klaar en verschenen in de Play Store

Mobiel samenwerken

De gecombineerde Office-app biedt diverse mogelijkheden, waaronder dus het aanmaken en bewerken van verschillende documenten. Zo is het mogelijk om samen met anderen aan een document te werken vanaf een mobiel apparaat. De documenten worden vervolgens opgeslagen in de cloud, via waar documenten ook opgezocht en geopend kunnen worden.

Microsoft geeft daarnaast de mogelijkheid om een document te fotograferen, waarna deze wordt omgezet in een bewerkbaar Word-document. Afbeeldingen van een tabel kunnen omgezet worden in een bewerkbare Excel-spreadsheet. Ook is er een optie om bestanden te delen met mobiele apparaten in de buurt en kunnen documenten uitgewisseld worden tussen smartphone en pc. Via Office Lens kunnen bovendien PDF's gescand worden - die met de vinger ondertekend kunnen worden - en kunnen QR-codes gescand worden. 

De app is gratis te gebruiken op smartphones, maar er is vooralsnog geen ondersteuning voor tablets of Chromebooks. De nieuwe app staat namelijk vast in de portretmodus en heeft geen speciale interface voor tablets. Of hier nog ondersteuning voor komt, is onduidelijk. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.