Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft publiceert alles-in-één app voor Office op Android

Microsoft heeft diverse Office-apps gecombineerd in één app voor Android. In deze app kan zowel Excel als Word en PowerPoint gebruikt worden. Daardoor hoeven gebruikers niet langer te wisselen tussen apps om dergelijke bestanden te openen.
Microsoft Office op Android
© Microsoft
Microsoft

Microsoft werkte volgens Android Police al enige tijd aan de gecombineerde app, waarin documenten aangemaakt, geopend en bewerkt kunnen worden. In november verscheen al een publieke preview van de app, maar niet lang daarna ging het terug naar private tests. Nu is de Office-app klaar en verschenen in de Play Store.

Mobiel samenwerken

De gecombineerde Office-app biedt diverse mogelijkheden, waaronder dus het aanmaken en bewerken van verschillende documenten. Zo is het mogelijk om samen met anderen aan een document te werken vanaf een mobiel apparaat. De documenten worden vervolgens opgeslagen in de cloud, via waar documenten ook opgezocht en geopend kunnen worden.

Microsoft geeft daarnaast de mogelijkheid om een document te fotograferen, waarna deze wordt omgezet in een bewerkbaar Word-document. Afbeeldingen van een tabel kunnen omgezet worden in een bewerkbare Excel-spreadsheet. Ook is er een optie om bestanden te delen met mobiele apparaten in de buurt en kunnen documenten uitgewisseld worden tussen smartphone en pc. Via Office Lens kunnen bovendien PDF's gescand worden - die met de vinger ondertekend kunnen worden - en kunnen QR-codes gescand worden. 

De app is gratis te gebruiken op smartphones, maar er is vooralsnog geen ondersteuning voor tablets of Chromebooks. De nieuwe app staat namelijk vast in de portretmodus en heeft geen speciale interface voor tablets. Of hier nog ondersteuning voor komt, is onduidelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in