Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft patcht lekken in Windows en Office

Met de 9 Security Bulletins die dinsdag zijn uitgegeven wil Microsoft in totaal 19 zwakke plekken herstellen. Naast de al genoemde producten zitten er ook lekken in ISA Server, BizTalk Server en de Remote Desktop Client voor de Apple Macintosh. Het grote aantal patches kan extra werk opleveren voor IT-beheerders, die deze zomer toch al meer patches van Microsoft voor de kiezen kregen dan gebruikelijk.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Zeven patches vereisen na het installeren in elk geval een herstart, bij één patch is soms een herstart nodig en alleen voor de negende patch (een lek in ASP.NET) is dit niet vereist.

Een van de kwetsbaarheden zit in de Microsoft Office Web Components en was al eerder gemeld. Door dit lek kan een aanvaller alle rechten van een lokale gebruiker bemachtigen en programmacode op afstand uitvoeren als hij het slachtoffer zover krijgt om een speciaal geconstrueerde webpagina te bekijken. Gebruikers van Microsoft Office, Visual Studio, ISA Server en BizTalk Server kunnen met dit probleem te maken krijgen.

Een ander bulletin heeft betrekking op Remote Desktop Connection. De patch moet afrekenen met twee verschillende lekken die kunnen leiden tot het uitvoeren van code op afstand. Dat kan gebeuren door een gebruiker van Terminal Services om de tuin te leiden zodat deze verbinding zoekt met een kwaadaardige RDP-server, of door hem een speciaal ingerichte website te laten bezoeken die deze zwakke plek uitbuit.

De overige 7 bulletins hebben betrekking op Windows Internet Name Services (WINS), Windows Media File Processing, Active Template Library (ATL), Workstation Service, Message Queuing, ASP.NET en Telnet.

Een samenvatting van alle 9 Security Bulletins voor de maand augustus is te vinden op de website van Microsoft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in